Ősszel jégkorong toborzó, tehetségkutató programot indítanak általános iskolásoknak

Tavaly tavasszal adták át a Városi Jégpályát. A szezonális nyitvatartással működő sportlétesítményt nagyon megszerették a helyiek és térségbeliek. Kezdők és rutinos korcsolyázók kedvelt helye lett a jégpálya, amelynek talán a legjobban a Szabolcsi Sólymok csapatnéven közismert Szabolcsi Jégsport Egyesület örült, hiszen a jégkorongozók most már ott tarthatják edzéseiket.

A sportolók szakmai fejlődéséhez az infrastrukturális alapok létrehozása elengedhetetlen volt – mondta a csapat 2019/20-as évi szakmai programjának bemutató sajtótájékoztatóján a polgármesteri kabinet vezetője. Kósa Árpád kiemelte, a város célja, hogy az egyesület tovább erősödjön és még több gyermek tanuljon meg korcsolyázni. Az ovikori program után újabb programot támogat majd Nyíregyháza! Erről is szóltak a sajtótájékoztatón. Hegedűs Koppány szakmai alelnök kiemelte:

Ősszel az a tervünk, hogy már nemcsak az óvodásokat, hanem a kisiskolásokat is bevonjuk a toborzási programba, melynek az a neve, hogy Sólyomszem Tehetségkutató Program.

A sajtótájékoztatón bemutatták a csapat mesteredzőjét! Kercsó Árpád nemzetközi hírű, kiváló szakember segíti mostantól a Szabolcsi Sólymokat, komoly tervekkel jött Nyíregyházára. Hangsúlyozta:

Célunk, hogy a legjobbak között legyünk másfél év múlva! A mostani U8-as és U9-es korosztály játékosai előzzék meg a szomszédvár Debrecen csapatát és Miskolcot is.

A tájékoztatón elhangzott, a 2019/20-as szezon első jeges élménye az Egyesület játékosai számára augusztus 26-ától az I. Szabolcsi Sólymok edzőtábor lesz.

Dér Vivien, www.nyiregyhaza.hu