Népszerű volt a létesítmény, több mint harmincezren váltottak jegyet

Évtizedes álmuk vált valóra a nyíregyháziaknak 2018. tavaszán, amikor átadták a Városi Jégpályát. Műkorcsolyázók avatták a létesítményt, de volt az elmúlt hetekben a megyeszékhelyen Szuper Levente korábbi válogatott jégkorongkapus is. Gyorsan népszerű lett a pálya, az elmúlt hónapokban a fiatalok mellett családok is gyakran használták. Olyan programokat szerveztek, melyek a szülőket és a gyerekeket egyaránt megmozgatták, így a családi kori és a legkisebbeknek indított ovikori is folyamatosan maximális létszámmal működött. Utóbbi a Nyíregyházán már évek óta működő úszásprogram mintájára indult, és a város ingyenesen biztosított oktatókat. De népszerűek voltak a fiataloknak szóló szórakoztató programok, így a jégdisco vagy a jégfarsang. A jégpálya egy igazi találkozóhely lett a közép és általános iskolások számára.

– Bevontuk a családokat is, és több mint harmincezren váltottak jegyet az elmúlt hónapokban. A működtető Sportcentrum már azon dolgozik, hogy milyen programok legyenek a következő időszakban, és dolgoznak azon is, hogy egy speciális burkolatnak köszönhetően egész évben használható legyen a pálya – mondta Kósa Árpád kabinetvezető.

Fellendült a jégkorong sport is. Jelenleg utánpótlás együttes edzenek illetve játszanak mérkőzéseket a pályán. Itt hat-hét éves kortól már játszanak a gyerekek, de van idősebb korosztály is. Rájuk alapozva a jövőben akár felnőtt jégkorong együttese is lehet Nyíregyházának. A Jégpálya most bezárt, ilyenkor végzik el a szokásos karbantartási munkálatokat, ősz végén pedig ismét lehet majd korcsolyázni a Városi Jégpályán.

Forrás: nyiregyhaza.hu