A 30 000. látogató a jégpályán – népszerű a korcsolyázás Nyíregyházán

Ez a második saját bejegyzés, amelyet lehet módosítani, vagy törölni, aztán megkezdhető a honlap tartalommal történő feltöltése.

Népszerű a Nyíregyházi Jégpálya. A fiatalok mellett főként családok használják, mivel számukra korcsolyaoktatást is tartanak. A héten a 30 000. látogatót köszöntötték.

Kis ünnepséget tartottak hétfőn a Városi Műjégpályán. A 30.000 látogatót köszöntötte a Nyíregyházi Sportcentrum vezetése. Burik Eszter rendszeresen járt korcsolyázni az elmúlt időszakban barátaival, és ő volt a 30.000. jegyvásárló.

– Nagyon népszerű a fiatalok körében a korcsolya, én is folyamatosan jártam a testvéremmel, és rengeteg új emberrel ismerkedtem meg, akikkel itt találkoztam és azóta is tartjuk a kapcsolatot. Szeretek korizni, utána jó érzés, hogy mozogtam, ez az ajándék pedig amit kaptam nagyon meglepett – mondta Burik Eszter.

A jégpálya népszerű a családok körében is, mivel a város ingyenes korcsolyaoktatást is biztosít. De Nyíregyháza vásárolt jégidőt is a diákoknak, így az iskolások is rendszeresen korizhatnak, az ovikori program keretében pedig a legkisebbek is megtanulhatnak korcsolyázni.

– Ez egy sikertörténet Nyíregyháza életében. Sokat vártak rá az itt lakók, hogy legyen egy állandó műjégpályájuk, és élnek is a lehetőséggel – mondta Kőhalmi Richárd a Nyíregyházi Sportcentrum ügyvezetője.

A sportprogramok mellett Jégdiszkót és farsangi programokat szerveztek a jégpályán. Az egyik nagy sportszerforgalmazó cég vezetője szerint Nyíregyházán szeretnek mozogni az emberek.

– Nyíregyháza amúgy is egy sportos város, sok olyan rendezvény van ahol mozoghatnak az itt élők, és a jégpálya is rendszeresen megtelik korcsolyázókkal. Mi azt tapasztaljuk, hogy szeretnek sportolni a város lakói – mondta Mucsi Gergely a Decathlon nyíregyházi áruházának igazgatója.

Nyíregyházán több sportot érintő infrastrukturális beruházás volt a közelmúltban a jégpálya mellett, és már épül az új uszoda a Continental Arénánál, ahol az 50 méteres versenymedence mellett 25 méteres tanmedence is lesz.

Forrás: nyiregyhaza.hu