Korcsolyákat elő, nyit a jégpálya!

Szerdán nyit a Városi Jégpálya! A jégfelület elkészült, a jégkorongozók már birtokba vehették a létesítményt, a hét második felében pedig a nagyközönség is korcsolyázhat. Számos rendezvényt is szervez a Nyíregyházi Sportcentrum a következő hónapokban. 

Napok óta hízlalják a jeget a Városi Jégpályán, a nappali enyhe hőmérséklet miatt főleg az éjszakai órákat használták arra, hogy egyre vastagabb legyen a felület. Vasárnap a hokipálya vonalazása is megtörtént, a rolba pedig a jéglap felületét tisztítja és tartja karban. Mindenki a nyitásra készül, szerdától ugyanis lehet korcsolyázni Nyíregyházán. A jegyárak nem változnak a tavalyihoz képest, és ingyenes korcsolyaoktatást is biztosít az üzemeltető Nyíregyházi Sportcentrum. 

A hagyományos rendezvényeinket szeretnénk most is megtartani. Nem emeltünk árakat a belépőknél, és várjuk szeretettel azokat, akik szeretnének megtanulni korcsolyázni, vagy szeretnének hódolni ennek a téli sportnak – mondta Kőhalmi Richárd a Nyíregyházi Sportcentrum ügyvezetője.  

Minden szombaton családi korcsolyaoktatás várja a kicsiket és a nagyokat, a jégpálya pedig az elmúlt években egy igazi közösségi tér lett a fiatalok számára. Éppen ezért pénteken már egy zenés programra várják őket. 

Már most pénteken egy Ice Partyt rendezünk a nyitás alkalmából, de a Jégpályák Éjszakáját, a Mikuláshoz és a Karácsonyhoz kapcsolódó rendezvényünket is szeretnénk megtartani, és készülünk  olyan kuriózummal is, ami még nem volt Nyíregyházán – tette hozzá Kőhalmi Richárd. 

A Nyíregyházi Sportcentrum és a Szabolcsi Sólymok jégkorong együttesei is itt edzhetnek és játszhatnak majd mérkőzéseket, illetve műkorcsolya oktatás is lesz a következő hónapokban. A Városi Jégpályán a korcsolyákat is lehet éleztetni, illetve akinek nincs saját korija, kölcsönözhet is. A város több iskolája tartotta itt a téli időszakban a testnevelés óráit is, napközben erre is van lehetőség. 

D.L., www.nyiregyhaza.hu